OTA YHTEYTTÄ! email: marjo.nakari (a) ekana.fi | GSM: 040 631 6101 | Y-tunnus 2588241-7
Ekana | HS: Kiire lisää hoitolaitteisiin liittyviä vaaratilanteita
Apuvälinehuolto Ekana | Snadisti rockimpaa apuvälinehuoltoa.
määräaikaishuolto, apuvälinehuolto, muutostyö, korjaus, Pitäjänmäki, apuvälineteknikko, vuosihuolto, pyörätuoli, rollaattori, seisomateline, potilasnostin, suihkutuoli, huolto, rullatuoli, tuunaus, hoivakoti, palvelukoti
180
single,single-post,postid-180,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed

HS: Kiire lisää hoitolaitteisiin liittyviä vaaratilanteita

HS: Kiire lisää hoitolaitteisiin liittyviä vaaratilanteita

Posted by Ekana in Yleinen 04 Tou 2015

nostokaari blurrattuHelsingin Sanomat uutisoi tänään hoitolaitteisiin liittyvien vaaratilanteiden määrän kasvusta. Sote-alan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan yhtenä syynä on kiire: henkilökuntaa ei ehditä kunnolla perehdyttää, jolloin mahdollisuus virheisiin laitteita käytettäessä kasvaa.

Tämä trendi näkyy myös apuvälinepuolella. Esimerkiksi vanhustenhoidossa valitettava tilanne on se, että monessa paikassa hoitohenkilökunta vaihtuu tuhkatiheään. Työntekijöiden määräkin on usein mitoitettu minimiin tai lähelle sitä, jolloin kaikki aika kuluu varsinaiseen hoitotyöhön eikä riitäkään. Näissä olosuhteissa laitteiden käyttökoulutus jää puutteelliseksi. Koska yksiköissä ei useinkaan ole teknistä henkilökuntaa, jää myös laitteiden ylläpito usein ns. herran haltuun. Tämäkin lisää vahinkoriskiä.

Valviran tilastojen mukaan vuonna 2013 tehtiin n. 2500 vaaratilanneilmoitusta. Näistä ammattikäyttäjien apuvälineistä tekemien ilmoitusten määrä oli 40 kpl. (Päivi Nihtinen/Valvira 2014) Määrä kuulostaa todella pieneltä, kun vuonna 2009 vammaisten teknisistä apuvälineistä ilmoituksia tehtiin tilastollisesti toiseksi eniten.  Toki ilmoituksia tekevät myös muut kuin ammattikäyttäjät. Voi vain arvailla, mikä on vaaratilanteiden todellinen määrä.

Avainsanat:

Sorry, the comment form is closed at this time.